فرخ نعمت پور
نوسەر

نوسەر

نوسەر ناوم فەڕۆخ نێعمەتپوورە و لە شاری بانە لە دایک بووم. یەکەمین نووسینەکانم لە بواری چیرۆک بە زمانی فارسی لە تەمەنی ١٥ ساڵیدا بووە لە ژێر کاریگەریی بەرهەمەکانی ڤیکتۆر هوگۆ کە وەک دەستنووس ماون و وەک بەشێک لە یادگاری ژیان و هەوڵی من بۆ بەنووسەربوون لە ئەرشیڤەکانمدا ماون. هەرچەند یەکجار بە تەمەنێکی کەم دەستم بە خوێندنەوەی هوگۆ کرد و بە گوێرەی پێویست لێم هەڵنەگرتەوە. هەمیشە هۆگری توند و تۆڵی خوێندنەوە بووم و لە گەڵیا خەریکی نووسینیش بوومە. لە بیرم دێت هەمیشە دەفتەرچەیەکم لە گیرفاندا بوو و بیر و هەستە کتوپڕییەکانی خۆمم تیا دەنووسینەوە. دواتر بەرەبەرە دەستم دایە نووسینی شیعر و…[ادامه]

نوسەر
خواندم !

کوتاە در معرفی ‘ماجراهای بابا’

کات 11/04/1404 80 بازدید

کوتاە در معرفی ‘ماجراهای بابا’

این متن کە توسط نویسندە گرامی آقای الیاس پورغلام تهیە شدە، در نشست ادبی اسلو در تاریخ ۲۷ ژوئن 2025 خواندە شد.

مهمان برنامه امروز کاک فرخ نعمت پور هستند. متولد شهر بانه در استان زیبای کردستان هستند. دوست ما روزنامه نگارِ، مترجم و نویسنده هستند. داستان کوتاه و رمان می نویسند. هم به زبان فارسی وهم به زبان کردی. با توجه به حجم کارهای منتشر شده از ایشان می‌شود فهمید که بسیار پرکار هستند. حدود ۳۷ کتاب داستان به این دو زبان نوشتەاند. در کنار این همه کار آثاری نیز از زبان نروژی به زبان کردی ترجمه کرده است.

 من رمان ماجراهای بابا را از ایشان خواندم. آقا فرخ داستان نویسی ریزبین و نکتەدان است و به خوبی با سبک و سیاق نوشتن آشنا است. در این رمان کوتاه و تمثیل گونه رفتن بابایی و یا حکومتی را و آمدن بابایی دیگری را بخوان رهبر و شکل گرفتن حکومت دیگری را برایمان نقل می کند.

ایشان با توانایی تولد یک دیکتاتوری از اوج گیری و تا  زوال آن را در طی حکایت های کوتاه در فضایی سورریالیستی برایمان از قول پسر این دیکتاتور نقل می‌کند. تولد، کودکی و فضای رشد و نمو این آدم را می‌بینیم. نگاه و نظر این آدم واپس‌گرا به جهان مدرن برای ما باز می‌گوید و زیرکانه تا عمق وجود این آدم را بسیار کوتاه و موجز برای خواننده می شکافد. رمانی سیاه با طنزی تلخ در فضایی سوررالیستی، اما خواندنی.

تەگەکان :

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *